Oslo, 01. ožujka 2017.

Promocija hrvatskog jezika u Kraljevini Norveškoj

Dana 1.ožujka 2017. izvršena donacija hrvatskih knjiga Sveučilištu u Oslu, sjedištu najveće sveučilišne knjižnice u Kraljevini Norveškoj. Donacija sadrži stručnu i znanstvenu literaturu o hrvatskom jeziku i književnosti, kao i niz historiografskih i beletrističkih djela istaknutih hrvatskih autora.

Donaciju su primili g. Halvor Kongshavn, ravnatelj Sveučilišne knjižnice humanističkih i društvenih znanosti i gđa. Elisa Storchi, glavna knjižničarka za slavenske i baltičke jezike.

Ova donacija, prikupljena na inicijativu Veleposlanstva Republike u Kraljevini Norveškoj, značajno će obogatiti fundus djela hrvatske književnosti i znanstvenih djela o hrvatskoj književnosti i jeziku, te će biti vrlo vrijedan doprinos promicanju hrvatskog jezika i kulture u Kraljevini Norveškoj. Donacija je prikupljena u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Hrvatskim centrom UNIMA, izdavačkom kućom Bulaja, te Veleučilištem u Rijeci.

Ova akcija je dio šire inicijative Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj koja se provodi s ciljem osnaživanja statusa hrvatskog jezika u norveškim obrazovnim i znanstvenim institucijama, te u norveškoj javnosti.