Oslo, 24. studenog 2018.

U Veleposlanstvu organizirana Božićna radionica za djecu

U prostorijama Veleposlanstva RH u Oslu, u subotu, 24. studenoga 2018. godine, organizirana je Božićna radionica za djecu. Radionicu su zajednički organizirali Hrvatska zajednica, Hrvatska katolička misija i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Oslu, u okviru ukupnih aktivnosti koje je iniciralo Veleposlanstvo s ciljem snažnijeg povezivanja s hrvatskim građanima u Norveškoj.

U radionici je sudjelovalo više od 30 djece u dobi od 1 do 10 godina, koja su izrađivala božićne čestitke i ukrase zajedno s roditeljima, uz podršku djelatnika Veleposlanstva. Primjetan je povećani interes za radionicu u odnosu na protekle godine, te se nadamo da će ovakvo druženje za djecu u Veleposlanstvu postati tradicionalno i unaprijed se veselimo budućoj suradnji.

Aktivnosti poput Božićne radionice te čitaonice za djecu odraz su nastojanja da se Veleposlanstvo snažnije poveže s hrvatskim građanima u Norveškoj te im bude oslonac ne samo za konzularna pitanja već i kao mjesto očuvanja hrvatske kulture i jezika, što je jedna od temeljnih zadaća diplomatskih predstavništava Republike Hrvatske.