Oslo, 21. svibnja 2017.

Zagreb i Oslo povezani izravnim letovima Croatia Airlines-a po prvi puta u povijesti

Od nedjelje 21.svibnja 2017. Zagreb i Oslo po prvi puta su povezani izravnom zračnom linijom. Prvi takav let u povijesti obilježen je skromnom ceremonijom kojoj su uz predstavnike zračne luke Gardermoen i Croatia Airlines prisustvovali i predstavnik Hrvatske turističke zajednice za Skandinaviju g. Paul Šikić, te veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj g. Hrvoje Marušić, koji se prvim gostima obratio s nekoliko prigodnih rečenica, istaknuvši kako otvaranje ove linije koincidira s najnovijim uspjehom Zagreba koji je proglašen najpoželjnijom urbanom destinacijom u Europi za 2017. od strane jednog od najutjecajnijih svjetskih turističkih vodiča.

Zrakoplovi Croatia Airlines-a letjeti će tri puta tjedno, u razdoblju od svibnja do listopada, ali obzirom na već sada vrlo snažan interes putnika izgledno je da će se u skoroj budućnosti morati razmotriti povećanje kapaciteta.

Otvaranje ove linije je još jedan dokaz rastućeg interesa Norveške za Republiku Hrvatsku, koja je u proteklih nekoliko godina postala jedna od omiljenih destinacija za goste iz Norveške. Hrvatska je trenutno najbrže rastuća destinacija, a trenutno se svrstava na ukupno treće mjesto. Prema svim raspoloživim podacima, izgledno je da će 2017. godina biti rekordna za Hrvatsku, barem što se tiče gostiju iz Norveške.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Oslu nastaviti će s promotivnim aktivnostima u uskoj suradnji s predstavništvom HTZ za Skandinaviju, te s ostalim lokalnim TZ s kojima je do sada već ostvareno nekoliko vrlo zapaženih predstavljanja.